Ks. Paweł Krężołek SDS jest dyrektorem Salwatoriańskiego Ośrodka Powołań od niemal 5 lat. Jedną z jego największych pasji jest gotowanie. Do kulinarnego świata wprowadziła go mama. Pracował jako kelner i kucharz, aż w końcu wstąpił do zgromadzenia Salwatorianów. Na specjalnie zaproszenie Telewizji Polskiej (TVP 2) miał okazję pokazać swoje zdolności kulinarne podczas programu Pytanie na Śniadanie. Stało się to także okazją do promowania Salwatorianów, a więc naszego seminarium duchownego, referatu powołań, pielgrzymki polonijnej z Chicago do Merrillville, restauracji Salwator Park, a także innych apostolatów i miejsc gdzie pracują Salwatoriaie. Dziś już wiemy, że gotowanie na żywo w telewizji Ks. Pawła się nie kończy, stąd czekamy na dalszy rozwój sytuacji. A jeśli ktoś nie miał okazji zobaczyć, to odsyłamy do źródła:

https://pytanienasniadanie.tvp.pl/28462463/typowy-obiad-zakonnikow-grochowka

https://pytanienasniadanie.tvp.pl/28462482/typowy-obiad-zakonnikow-ciasto-drozdzowe-ze-sliwka

https://pytanienasniadanie.tvp.pl/28462471/typowy-obiad-zakonnikow-golabki-z-kasza-gryczana

 

Ks. Paweł Krężołek SDS jest dyrektorem Salwatoriańskiego Ośrodka Powołań od niemal 5 lat. Jedną z jego największych pasji jest gotowanie. Do kulinarnego świata wprowadziła go mama. Pracował jako kelner i kucharz, aż w końcu wstąpił do zgromadzenia Salwatorianów. Na specjalnie zaproszenie Telewizji Polskiej (TVP 2) miał okazję pokazać swoje zdolności kulinarne podczas programu Pytanie na Śniadanie. Stało się to także okazją do promowania Salwatorianów, a więc naszego seminarium duchownego, referatu powołań, pielgrzymki polonijnej z Chicago do Merrillville, restauracji Salwator Park, a także innych apostolatów i miejsc gdzie pracują Salwatoriaie. Dziś już wiemy, że gotowanie na żywo w telewizji Ks. Pawła się nie kończy, stąd czekamy na dalszy rozwój sytuacji. A jeśli ktoś nie miał okazji zobaczyć, to odsyłamy do źródła:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *